Even voorstellen

 

 

Fred2017_bewerkt-1

 

Fred Besemer

Geboren in 1952 in de stad Utrecht. Vanaf 1975 ben ik actief in verschillende vormen voor jeugdhulpverlening en vanaf 1991 in de geestelijke gezondheidszorg eerst als hulpverlener en beleidsadviseur informele zorg en vrijwilligersbeleid. Momenteel werk ik, naast mijn particuliere praktijk, overdag als Familievertrouwenspersoon in de GGZ bij de Landelijke Stichting Familie Vertrouwenspersonen (LSFVP)

Mijn zevenjarige opleiding tot gestalttherapeut volgde ik bij de Noord Nederlandse Gestalt Organisatie, de Nederlandse Vereniging voor Gestalttherapie en de Stichting Integratieve psychotherapie. Mijn trainers waren Wendela ter Horst, Richard Peterson en Daan van Praag.

Ik deed de afgelopen jaren workshops bij Barry Goodfield (video-diagnostiek en werken met trance), Ervin en Miriam Polster, Gary Yontef, Marty From, Bob en Rita Resnick voor gestalt- en relatietherapie.

Sinds 2002 ben ik ingeschreven in het Europese register als gestalttherapeut ER en houder van het EuroCertificaat voor Psychotherapie (ECP)

De vaardigheden en mijn persoonlijke ontwikkeling als man, als mens en als hulpverlener zijn voor mij persoonlijk van grote waarde. Zij ondersteunen tevens mijn behoefte om ook anderen te helpen en te stimuleren tot het nemen van eigen verantwoordelijkheid voor denken, voelen en handelen en meer en beter contact met jezelf en anderen en geniet ik weer van de ontwikkeling, de groei van de mensen met wie ik werk.

 

Door de tarieven inkomensafhankelijk vast te stellen hoop ik eraan bij te dragen dat het eigenlijk iedereen, die dat wenst, mogelijk moet zijn om de kosten voor deze vorm van persoonlijke groei en bewustwording op te brengen en deel te nemen. Zo kan de gestaltbenadering, het werk en de ontwikkeling van mensen een bijdrage aan een betere wereld zijn.