Cliëntenervaringen met Gestalt Praktijk / reviews

“Als kind al ervaarde ik het leven met regelmaat als onrustig en ben ik zoekende geweest naar manieren die onrust te dempen. In die zoektocht liep ik vast en kwam er zelf op een bepaald moment niet meer uit. Via een vriend kwam ik Bij Fred Besemer, gestalttherapeut, terecht. Dat was in 2012. Een zoektocht als de mijne is er één die behoefte heeft aan juiste begeleiding en ondersteuning. Met name op het gebied van het verwerven van inzichten in patronen die aangeleerd zijn, patronen waardoor we vastlopen en ook op het gebied van inzicht in pijn van(uit) het innerlijke kind. Bij Fred heb ik die ondersteuning en begeleiding meer dan gevonden en is er meer rust in mijn leven. Tot 2019 heb ik hiervoor met Fred een  intensief en mooi traject doorlopen.

De therapie heeft mij door die moeilijke jaren heen geholpen. Sinds anderhalf jaar lukt het mij op mijn eigen benen te staan, gesteund door de jaren met Fred. Een enkele keer maken we nog eens een afspraak, om weer even te sparren als er een beer op mijn weg komt. Het is en blijft een hele waardevolle periode in mijn leven”.

Jorinde.

De therapie heeft een hele grote rol in mijn leven gespeeld.  Voor ik bij de Gestalt Praktijk kwam zat ik eigenlijk 90% in mijn hoofd, en waren mijn gedachten vaak een chaos en negatief. Al een tijd was ik zoekend naar waarom ik dingen op een bepaalde manier deed. Ik had het gevoel ver van mezelf af te staan, en kreeg het zelf niet voor elkaar om dichter bij mijn gevoel te komen. Samen met Fred lukte het me wel. Hij kon op een hele luchtige en logische manier dingen bekijken en benoemen.
Gedurende de sessies met Fred ben ik door een bijzonder stuk in mijn leven gegaan, er waren grote veranderingen gaande. Mede dankzij de gesprekken en inzichten die ik door de therapie heb gekregen ben ik hier nog sterker uit gekomen.
Ik kan met trots zeggen dat ik lekker in mijn vel zit. De mening van anderen, die me vroeger veel deed, staat nu verder van me af.
´Als het goed voelt , moet je het doen!´ Energie steken in jezelf, en doen waar je blij van wordt is het allerbelangrijkste!

Het mooie is dat ik ben gaan ervaren dat andere mensen die houding erg waarderen. Er sluiten mensen aan in mijn leven die er net als ik een feestje van willen maken. De mooiste kennis en kunde die je op kunt doen in je leven is die over je zelf. Een belangrijk inzicht dat ik heb verworven.  Fred is een rustige, vriendelijke man. Hij kan goed luisteren, samenvatten en relativeren. Daarbij heeft hij humor, dat het soms heerlijk luchtig maakt. Veel dank voor alle gesprekken, ze zijn ontzettend van waarde geweest.  Ik gun iedereen jouw luisterende oor en de therapie die ontzettend verrijkend is!

Laura.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.