Hoe werkt Gestalttherapie?

Wanneer u zich aanmeld, per telefoon of email, maak ik zo snel mogelijk een afspraak voor een kennismakingsgesprek.  In dit gesprek van circa 90 minuten maakt u met de therapeut een inventarisatie van uw problemen en de omstandigheden waarin u verkeert.

Werkwijze

In gestalttherapie krijg je, neem je, de gelegenheid om stil te staan bij jezelf. Je neemt tijd voor je eigen gevoel, je eigen “proces”. Door aandacht te geven aan gevoelens, ervaringen en gedachten die een rol spelen in het contact maken met jezelf en anderen geef je jezelf de kans een bewuster en succesvoller leven te creëren. De therapeut helpt je aandacht geven aan eigen gevoelens, gedachten en handelingen. Gestalttherapeuten die lid zijn van de NVAGT hebben zich verbonden aan de beroepscode en het klacht en tuchtrecht van deze beroepsvereniging.

Visie: 

Gestalttherapie is een benadering van uw problemen in het “HIER en NU”. Moeilijkheden dienen zich nu aan en je reageert nu. Vaak ben je je evenwel niet bewust van de gevoelens en gedachten die daarbij een rol spelen. Zo organiseren we telkens weer op een unieke manier onze teleurstellingen en problemen en geloven we dat externe factoren daarvoor verantwoordelijk zijn. Door bewust te worden van deze besluiten en gevoelens ontstaan er als vanzelf nieuwe mogelijkheden en keuzes. Verantwoordelijkheid nemen voor je eigen gevoelens, gedachten en handelingen maakt je een sympathieker mens omdat je het niet langer nodig hebt om anderen de schuld te geven van je tegenslagen. 

Tarieven: 

 Ik vind het belangrijk dat geld geen belangrijke hindernis mag zijn om hulp te krijgen bij deze vorm van persoonlijke ontwikkeling die de gestaltbenadering biedt. Om die reden is er een inkomensafhankelijke beloningsregeling.Zie tarieven 

Lidmaatschappen:  

De Gestalt Praktijk in Noordwijkerhout is lid van de volgende beroepsverenigingen (voor info zie links):

 NVAGTNederlands Vlaamse Associatie voor Gestalttherapie en Gestalttheorie te Amsterdam.
 NAPNederlandse Associatie voor Psychotherapie te Utrecht.
 EAGTEuropean Association for Gestalt Therapy in Wenen.
 EAPEuropean Association for Psychotherapy in Wenen.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.